Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

Yoga is een fijne manier van bewegen. Het maakt je lichaam sterker en soepeler en zorgt tegelijkertijd ook voor mentale rust. Tijdens yoga oefeningen worden fysieke bewegingen gekoppeld aan je ademhaling. Hierdoor ervaar je een rustgevend en voldaan gevoel. Er zijn verschillende soorten yoga die je kunt beoefenen. Elk van deze yoga soorten wordt gekenmerkt door bepaalde soorten yoga oefeningen. Maar welke soorten yoga zijn er allemaal? We zetten 4 van de meest beoefende yoga soorten op een rijtje.

Hatha yoga

De meeste mensen die het over yoga hebben, zullen eigenlijk Hatha yoga bedoelen. Deze vorm van yoga heeft het doel om je lichaam en ademhaling beter te leren beheersen. Er wordt gewerkt vanuit asana (lichamelijke oefeningen) en pranayama (beheersing van de ademhaling). Het is een relatief rustige yoga soort, waarbij de verschillende houdingen elkaar langzaam opvolgen. 

Vinyasa yoga

Bij Vinyasa yoga worden de verschillende yoga houdingen niet lang aangehouden, maar volgen ze elkaar in een soort flow op. Je ademhaling speelt bij Vinyasa yoga een erg belangrijke rol. Ademhaling en beweging worden aan elkaar gekoppeld om zo tot een dynamisch geheel te komen. De reeks bewegingen die tijdens een Vinyasa yoga sessie worden gedaan staan niet vast. Per sessie verschilt het welke flow er wordt uitgevoerd. Dat maakt Vinyasa yoga een actieve, creatieve en dynamische yoga soort.

Yin yoga

Yin yoga is een wat langzamere vorm van yoga. Houdingen worden voor langere tijd aangenomen, waardoor spieren gerekt worden. Ook richt Yin yoga zich op het versterken van pezen en bindweefsel. Deze vorm van yoga is dan ook erg geschikt voor mensen die graag soepeler, leniger en sterker willen worden. 

Slow Flow yoga

Slow Flow yoga is een erg ontspannende vorm van yoga. Zoals de naam al zegt, wisselen houdingen elkaar tijdens zo’n yogasessie langzaam af. Het is wel een flow, net zoals bijvoorbeeld Vinyasa yoga, maar de intensiteit van de yogasessie ligt een stuk lager. Er is veel aandacht voor ademhaling, balans en ontspanning. Het ritme van je ademhaling bepaalt het ritme van de flow.

Zelf yoga beoefenen?

Hierboven hebben we 4 soorten yoga besproken die in Nederland veel beoefend worden. Ook bij Stokholm Gym kun je deze yoga soorten beoefenen, neem vooral eens een kijkje op onze yoga pagina en check ons lesrooster! Ben jij nieuwsgierig geworden of een van deze yoga soorten bij jou past? Boek dan een gratis proefles en ervaar het zelf. Heb je eerst nog meer vragen over de yoga soorten of wil je iets anders weten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van een passende sport. 

Close
About