Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

bedrijfsfitness

Dat voldoende bewegen en regelmatig sporten veel voordelen kent, is bij de meeste mensen wel bekend. Toch ligt de drempel om daadwerkelijk naar de sportschool te gaan soms nog net te hoog. Het Nationaal Bedrijfsfitness Plan probeert hier verandering in te brengen. Door bedrijfsfitness te stimuleren weten zij meer mensen naar de sportschool te krijgen. En dat heeft veel voordelen, voor zowel werknemers als werkgevers. We zetten 3 voordelen van bedrijfsfitness in deze blog voor je op een rijtje.

 

Wat is bedrijfsfitness?

Voordat we je 3 voordelen van bedrijfsfitness geven, leggen we eerst nog even uit wat bedrijfsfitness precies is. Via het Nationaal Bedrijfsfitness Plan is het voor werkgevers mogelijk om medewerkers met korting te laten sporten. Dit is een arbeidsvoorwaarde die zij in hun contracten kunnen opnemen. De werkgever betaalt mee aan het sportabonnement van de medewerkers, waardoor medewerkers gemiddeld 40% korting krijgen op het reguliere tarief. Hoeveel korting er precies wordt gegeven en op welke manier dit wordt bekostigd (bijvoorbeeld belastingvoordeel of een werkgeversbijdrage), mag elk bedrijf zelf bepalen.

De voordelen van bedrijfsfitness

Nu je weet wat bedrijfsfitness is, zetten we de 3 belangrijkste voordelen van bedrijfsfitness voor je op een rijtje.

 

1. Minder vaak ziek

Als je regelmatig sport word je niet alleen fitter en sterker, ook kan je lichaam meer hebben. Hierdoor ben je minder vaak ziek. Dat is voor jouzelf natuurlijk hartstikke fijn, maar ook voor werkgevers is dit een groot voordeel. Medewerkers die minder vaak ziek zijn, hoeven zich namelijk minder vaak ziek te melden. Sportende medewerkers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder dan niet-sportende medewerkers. Dat is voor zowel de werknemer als de werkgever wel zo prettig.

 

2. Fitter, creatiever en productiever

Dat regelmatig sporten je fitter maakt is vast geen verrassing, maar wist je dat je hierdoor ook productiever en creatiever wordt? Als je lekkerder in je lijf zit, merk je dit in alles wat je doet. Dat geldt voor op de werkvloer, maar ook zeker daarbuiten. Bedrijfsfitness kan er dus voor zorgen dat je jouw baan beter kunt uitvoeren, maar ook dat je in je privéleven meer voor elkaar krijgt. Zo profiteren zowel de werkgever als de werknemer van deze voordelen.

 

3. Financieel aantrekkelijk

Via het Nationaal Bedrijfsfitness Plan wordt sporten voor werknemers financieel aantrekkelijker gemaakt, maar ook voor werkgevers kan bedrijfsfitness financieel aantrekkelijk zijn. Hoeveel je als werkgever bijdraagt aan het sportabonnement van jouw medewerkers bepaal je namelijk zelf. Bovendien kan het een besparing van de werkgeverslasten opleveren en profiteert het bedrijf van fittere, creatieve en productieve medewerkers. 

 

Bedrijfsfitness bij Stokholm Gym

Bij Stokholm Gym vinden we het belangrijk dat zoveel mensen kunnen sporten. Daarom zijn ook wij aangesloten bij het Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Als jouw werkgever is aangesloten, kun je dus ook bij ons komen sporten. Is jouw werkgever nog niet aangesloten? Tip ze dan over dit mooie initiatief. Wil je meer weten over sporten bij Stokholm Gym? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag richting een fitter en gezonder leven! 

Close
About