Yoga op een unieke locatie in Dordrecht

Yoga maakt je lichaam soepeler en sterker en ontspant de geest. Na een yogales ervaar je een rustgevend en weldadig gevoel. Er zijn verschillende soorten yoga die je kunt beoefenen bij Stokholm Gym. Bij onze yoga studio in Dordrecht kun je terecht voor Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Slow Flow en Yin Yoga.

yoga sport voor meiden

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een manier van yoga waarbij meditatie wordt gecombineerd met beweging. Bij deze yogavorm worden achter elkaar een flow aan yogahoudingen gedaan op de beweging van je ademhaling. De letterlijke betekenis van vinyasa is dan ook het ‘in de juiste volgorde zetten van dingen’ en ‘verbinding van beweging en ademhaling’

Mindful yoga

Deze yogastijl is mindful based elementen yoga. Het is een relaxte yogales met aandacht voor het mindful omgaan met je lichaam en geest. We streven niet naar perfecte houdingen, maar luisteren naar wat op dat moment past voor jouw lichaam. Lief zijn voor jezelf in plaats van altijd te streven naar het beste. Vertragen en oefenen in opmerkzaamheid. Zonder oordeel. Iedere yogales in Dordrecht staat een ander element centraal (do-in yoga). In sommige houdingen blijven we wat langer (yin yoga). We nemen de tijd voor meditatie, zelfmassage en sluiten af met een kopje thee. Daarom duurt de les ook 1,5 uur.

Hatha yoga

Hatha yoga is een vorm van yoga waarbij er een systeem van oefeningen wordt gebruikt om de beheersing te krijgen over het lichaam en de geest. Het wordt ook wel omschreven als een systeem van zelftransformatie. Doordat hatha yoga de vorm van yoga is die het meest bekend is geworden, wordt hatha yoga bedoelt als mensen spreken over yoga!

Hormoon yoga

Hormoon yoga; daar heb je vast nog niet heel vaak van gehoord. Deze woman-only-yoga helpt om je hormonen, en dus ook je emoties, weer in balans te brengen. Tijdens hormoon yoga doe je een speciale hormoonyogaserie waarbij de nadruk ligt op het stimuleren van de hormoonklieren. De dynamische houdingen in combinatie met de ademhalingstechnieken zorgen voor een betere balans in de hormonen.

Yin yoga

Yin Yoga is de yogavorm waarbij een bepaalde houding langer wordt vastgehouden. Deze vorm van yoga wordt ook wel omschreven als de langzame vorm van yoga en is vooral gericht op het versoepelen en versterken van gewrichten, bindweefsel en pezen. Met Yin yoga worden dieperliggende spieren gerekt en wordt het bekkengebied losgemaakt!

Yoga voor beginners en gevorderden in Dordrecht

Onze yogalessen in Dordrecht zijn geschikt voor yogi’s van ieder niveau, of het nu je eerste les is of je al jarenlang dagelijks yoga beoefent. Hatha Yoga is een van de meest klassieke yogastijlen. Deze vorm van yoga bestaat uit traditionele asanas die de organen stimuleren en zo bijdragen aan de gezondheid. De focus ligt vooral op de uitlijning van het lichaam. Door deze vorm van yoga vind je meer flexibiliteit in je lichaam en leer je om rust in jezelf te vinden. Vinyasa Yoga is een flinke workout en bestaat uit een vloeiende flow aan bewegingen en houdingen op het ritme van jouw adem. Tijdens de lessen is er aandacht voor je lichaam, geest en ademhaling. Vinyasa Yoga is actief en richt zich op de spieren.

 

Tijdens een Slow Flow les beweeg je op het ritme van je ademhaling en breng je jouw lichaam en geest tot rust met passieve yin houdingen die op het bindweefsel inwerken. Yin Yoga richt zich op het ontspannen van de spieren, gewrichten en bindweefsel. Deze vorm van yoga bestaat uit houdingen die je gedurende een aantal minuten vasthoudt, om zo de beweeglijkheid in de spieren te bevorderen en de geest tot rust te brengen.

DSC07341
yoga dordrecht centrum

Yoga studio in Dordrecht centrum

Voor het volgen van yoga lessen in het centrum Dordrecht ben je van harte welkom bij Stokholm Gym. Om een les te kunnen reserveren bij onze yoga studio in Dordrecht heb je een rittenkaart of geldig lidmaatschap nodig. Onder het kopje tarieven kun je deze aanschaffen. Vervolgens kun je lessen reserveren via onze website of door onze app te downloaden. Wil je eerst een les uitproberen? Boek dan een gratis proefles om bij ons binnen te kijken en te zien of yoga in onze studio in Dordrecht bij je past. Neem contact met ons op bij vragen. We helpen je graag verder bij het vinden van de juiste sportles voor jou. Kies voor diverse yoga lessen of ontdek de voordelen van personal training in Dordrecht!

Download de app

Makkelijk lessen reserveren en lidmaatschappen of rittenkaarten aanschaffen. Via onze app heb je toegang tot:

  • Je lesrooster
  • Je geboekte lessen
  • Onze online community
  • Persoonlijke uitdagingen
  • Activiteitenkalender

     

Close
About