Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

spierherstel na sporten

Je werkt je uit de naad voor spieropbouw in de sportschool, maar ziet soms nog maar weinig resultaat. Frustrerend, zeker wanneer je er nog spierpijn bij krijgt ook. Het zou kunnen zijn dat je je spieren juist te veel aanspant en ze te weinig ruimte voor herstel gunt. Ben jij op zoek naar manieren om je spieren beter te kunnen laten herstellen? We geven je drie tips voor een beter spierherstel na het sporten.

1. Rust, reinheid en regelmaat voor spierherstel na het sporten

Als je je spieren voldoende rust geeft, kunnen de kleine scheurtjes die tijdens het sporten in je spieren zijn ontstaan en die uiteindelijk zorgen voor het aanmaken van nieuwe spiermassa, zich herstellen. Het herstel van je spieren na het sporten is dus van levensbelang voor het ontwikkelen van sterkere (en grotere) spieren. Voor de rust en het herstel van je spieren is het niet perse nodig dat je hierin een hoge kwantiteit (lange duur) nastreeft. Je kan ook gaan voor goede kwalitatieve rust voor je spieren. Een goede kwaliteit rust kan je bereiken door voldoende te slapen, weinig suiker te eten, je spieren ook tijdens je herstel rustig in beweging te houden en je spieren, voordat je weer gaat sporten, goed op te warmen.

2. Herstel spieren door voeding

Waarschijnlijk ken je verschillende mensen die na het sporten een eiwitshake drinken. Dit is zeker niet alleen voor “de act”. Eiwitten kunnen als voeding namelijk een belangrijke bijdrage leveren in het herstel van je spieren. Door het tot je nemen van producten die veel eiwit (proteïnen) bevatten na het sporten, zoals een eiwitshake, kipfilet, daadwerkelijke eiwitten, peulvruchten of Griekse yoghurt, versnel je je spierherstel en vraag je minder van de rest van je gestel. Een andere manier om je spierherstel te verbeteren aan de hand van voeding, is door het drinken van veel water. Op die manier kunnen de afvalstoffen die zich opgehoopt hebben in je spieren je lijf makkelijker verlaten. Veel water drinken is sowieso goed voor je!

3. Spierherstel door massage van de spieren

Zoals je wellicht weet ligt spierpijn – en ook het niet voldoende ontwikkelen van spieren – vaak aan een opstapeling van afvalstoffen in je spieren. Het afvoeren van afvalstoffen kan je op verschillende manieren stimuleren. Dit kan ten eerste door het drinken van voldoende water , maar het kan ook door massages. Door gebruik te maken van je eigen handen, een foam roller, een massage gun of van een gespecialiseerde fysiotherapeut, voorzie je jezelf niet alleen van een prettige ontspanning van je spieren maar draag je ook bij aan je spierherstel. Een andere goede manier om je herstel te bevorderen is door je spieren te verwarmen. Dit kan je doen door warm te douchen of bijvoorbeeld een saunabezoekje in te plannen na het sporten.

 

Benieuwd naar hoe het verder werkt met het spierherstel na het sporten? Neem gerust contact met ons op. Onze personal trainers in Dordrecht kunnen je genoeg vertellen!

Close
About