Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

Workout tips om fit te worden

Iedereen wil het, niet iedereen lukt het: fit worden en fit blijven. Het kost nu eenmaal energie, tijd en doorzettingsvermogen; daar gaan we niet over liegen. Maar er zijn wel dingen die je kan doen om je pad naar een fit lichaam en een fitte geest te verkorten. En er zijn workouts die bewezen goede resultaten bieden, ook op de lange termijn. Wil jij weten met welke top workouts jij fit kan worden én fit kan blijven? Lees dan snel verder.

1. Cardio for the win

Wat ‘fit’ is, is moeilijk voor iedereen in te vullen. De één zal een marathon willen kunnen lopen, de ander zal slechts willen dat hij of zij iets strakker in het vel zit. Wat echter waarschijnlijk wel voor bijna iedereen die fit wil worden geldt is dat ze willen afvallen en hun uithoudingsvermogen willen verbeteren. Om deze twee doelen te bereiken is het van belang dat je altijd cardiotraining in je wekelijkse trainingsschema implementeert. Dit kan op allerlei manieren; door hard te lopen, door te fietsen, door te roeien of zelfs door te wandelen. Samen met een trainer kan je uitvinden welke vorm van cardio het beste bij jou past. Van belang is in ieder geval dat je hartslag omhoog gaat en je die status een langere tijd vasthoudt. Op die manier zal je snel verbeteringen merken in je gezondheid en kan je bovendien de krachttraining die je ook nodig hebt om fit te worden, maar vooral ook te blijven, beter volhouden.

2. Chest workouts en andere krachttraining

Het is al wat langer bekend, maar we herhalen het nog maar een keer: krachttraining is net zo belangrijk als cardiotraining. Het regelmatig doen van krachttraining zorgt niet alleen voor een strakker lijf, maar zorgt er ook voor dat de kans op blessures kleiner wordt, dat je verbranding hoger wordt en je hartspier nog meer (en op een andere manier) geactiveerd wordt. Om echt in shape te komen is krachttraining dus van levensbelang. Krachttraining bestaat in allerlei vormen en maten, maar om echt serieuze spieren te trainen zijn chest workouts de laatste jaren erg populair. Vooral voor mannen is dit een snelle manier om resultaat te boeken en je andere oefeningen vervolgens ook weer beter uit te kunnen voeren. Bekende en goede oefeningen die als chest workout gelden zijn bijvoorbeeld de barbell bench press, de dumbbell bench press, de incline bench press en de decline bench press.

3. Dé tips om fit te worden

Voor het fit worden bestaat helaas geen heilige graal. Het zal soms wat zoekwerk, ploeterwerk en doorzetwerk kosten. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat fit worden en blijven altijd een combinatie is van (1) eten, (2) bewegen en (3) mindset. Op het moment dat je die drie aspecten in balans krijgt zal je je beter gaan voelen en zal het makkelijker zijn om je fitte leefstijl vast te houden en dus fit te blijven. Hoe je dat moet doen? Daar is dus geen eenduidig antwoord op te geven. Wat in ieder geval wel werkt:

  • Het vinden van een sport die bij je past, waarin je zowel kracht- als cardiotraining kan verwerken;
  • Het maken van een voedingsschema voor door de week, zodat fitte keuzes maken weinig tijd en moeite kost;
  • Sporten in groepsverband en onder begeleiding. Dit is niet alleen goed voor je motivatie, maar helpt ook je bewegingsmomenten optimaal benutten en blessures voorkomen. Volg bijvoorbeeld eens wat zumba lessen om te kijken of deze workout bij je past!

Kan jij wel wat begeleiding gebruiken om écht fit te worden en te blijven? Neem dan contact op met Stokholm Gym. Bij ons kun je ook personal training in Dordrecht doen. Samen met je coach zoek je dan naar manieren van sporten die écht werken voor jou!

Close
About