Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

sportroutine

Sporten kan op heel veel manieren. Veel mensen kiezen voor een combinatie van cardio en krachttraining. Voor die krachttraining worden in veel gevallen gewichten gebruikt. Maar wist je dat je ook prima kunt trainen zonder gewichten? Dit kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens yoga en HIIT doe je oefeningen zonder gewichten, maar er zijn ook talloze andere oefeningen die zonder gewichten uit te voeren zijn. Dat is fijn als jij gewichten minder fijn vindt of als je de gewichten gewoon even niet bij de hand hebt. We zetten 3 van de beste oefeningen zonder gewichten voor je op een rijtje. Deze oefeningen zijn stuk voor stuk een verrijking van jouw trainingsprogramma.

 

1. Jumping Jacks

Een leuke oefening om je armen én je benen mee te trainen is de jumping jack. Bij deze oefening zonder gewichten ga je goed rechtop staan met je armen langs je lijf. Vervolgens spring je in de lucht terwijl je je benen uit elkaar doet. Tegelijkertijd beweeg je ook je armen omhoog. Je landt dus met je benen wijd en je armen omhoog. Vervolgens spring je weer terug naar je beginpositie. Herhaal deze bewegingen nu in hoog tempo achter elkaar. Dit is goed voor je conditie en je traint je armen en benen. Bovendien is het ook gewoon heel erg leuk om te doen.

 

2. Plank

Wil jij je core trainen zonder gewichten? Dan is de plank een oefening die absoluut niet in jouw routine mag ontbreken. Een plank is heel eenvoudig en ontzettend effectief. Bij deze oefening zonder gewichten hoef je geen beweging te herhalen, maar is het de bedoeling dat je de houding zolang mogelijk volhoudt. Ga voor de plank op je buik liggen en duw jezelf vervolgens omhoog op je tenen en onderarmen of handen. Zorg ervoor dat je lichaam een rechte lijn is. Dit zul je zeker in je buikspieren gaan voelen. Probeer de plank steeds langer vol te houden en je zult merken dat je buikspieren steeds sterker worden.

 

3. Burpee

Zoek jij een oefening zonder gewichten waar je jouw hele lichaam mee traint? Dan is de burpee wat jij nodig hebt. Deze effectieve oefening is ideaal om toe te voegen aan jouw sportroutine. Eigenlijk is een burpee namelijk een combinatie van een squat, een plank en een push-up. Je begint de burpee rechtopstaand. Vervolgens zak je door je knieën waarbij je jouw billen naar achter beweegt. Houd je rug zo recht mogelijk. Zet nu je handen op de vloer en spring met je voeten naar achteren. Maak van je lichaam een rechte lijn, zodat je de plank houding aanneemt. Nu doe je een push up, door jezelf langzaam naar de grond te laten zakken en weer omhoog te drukken. Spring vervolgens naar voren met je voeten en neem opnieuw de squat houding aan. Spring nu omhoog, klap boven je hoofd in je handen en eindig in de beginpositie van de burpee. Nu ben je klaar om de oefening nogmaals te doen.

 

Een sportroutine die bij jou past

Bovenstaande oefeningen zonder gewichten zijn heel eenvoudig om in jouw sportroutine toe te voegen. Ze zijn zelfs uitstekend thuis uit te voeren. Wil je nou toch nog iets meer doen of wil je begeleiding tijdens jouw sportroutine? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van een sportroutine die echt bij jou past.

Close
About