Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

sportvoeding

Het uithoudingsvermogen verbeteren is voor veel sporters een belangrijke doelstelling. Goed trainen is hiervoor onmisbaar, maar ook met bepaalde voedingsmiddelen kun je jouw uithoudingsvermogen een zetje in de goede richting geven. Niet voor niets is diëtiek ook een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Welke voedingsmiddelen jouw uithoudingsvermogen kunnen ondersteunen vertellen we je in deze blog.

 

Bananen: goed voor je spieren en je energie

Je uithoudingsvermogen verbeteren met voeding vraagt niet om heel erg moeilijke gerechten. Juist eenvoudige ingrediënten kunnen vaak veel voor je lichaam doen. Zo zijn bananen absoluut een goede keuze voor na het sporten. In het fruit zitten veel vitaminen en mineralen. Onder andere kalium, magnesium en vitamine B6 maken van een banaan een uitstekende keuze voor een sporter. Magnesium en kalium zorgen er allebei voor dat je spierfuncties op orde blijven. De langzame koolhydraten in de banaan houden bovendien je energielevel op peil, waardoor je geen dip krijgt.

 

Chiazaad: eeuwenoud superfood

Chiazaad werd eeuwen geleden door de Azteken en Maya’s al gebruikt als superfood. De kleine zaadjes zitten bomvol goede voedingsstoffen. Onder andere omega-3-vetzuren, kalium en magnesium zijn in deze zaadjes te vinden. Dit alles samen zorgt ervoor dat je als sporter over meer energie beschikt en dus een beter uithoudingsvermogen krijgt. Chiazaad kan op verschillende manieren gegeten worden. Doe het bijvoorbeeld door je smoothie, meng het door je ontbijt of strooi het over een salade. 

 

Bessen: veel antioxidanten

Antioxidanten helpen je na het sporten bij het herstellen. Ook zorgen ze ervoor dat je minder kans op spierbeschadiging hebt. Hierdoor verbeteren antioxidanten jouw uithoudingsvermogen. Antioxidanten zijn in veel verschillende voedingsmiddelen te vinden. Zo zitten veel bessen vol met deze belangrijke voedingsstof. Onder andere bosbessen, gojibessen en acaibessen zitten bomvol antioxidanten. Verwerk deze bessen in je ontbijt, eet een handje tussendoor als gezonde snack of maak er een smoothie van. Ook gedroogde bessen zijn een uitstekend tussendoortje. 

 

Laat je adviseren over gezonde voeding

Bij het verbeteren van je uithoudingsvermogen is gezonde voeding enorm belangrijk. Wil jij weten welke voedingsmiddelen het beste zijn voor jouw lijf? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder met een voedingsadvies op maat. Wat je moet eten en wanneer je dat het beste kunt eten, is namelijk persoonlijk. Het hangt af van jouw lichaam, maar ook van jouw sportschema. Daarom stemmen we een voedingsadvies altijd helemaal af op jouw situatie. Zo haal je het meeste uit jouw voeding voor een fit en gezond lichaam.

Close
About