Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

weer fit worden na burnout

Een burn-out zorgt voor een vervelende periode in je leven. Het vraagt zowel fysiek als mentaal erg veel van je, en de periode waarin je er last van hebt kan erg lang duren. Logischerwijs voel je je, wanneer je een burn-out hebt, ook niet fit. Dat is niet erg: je moet zo min mogelijk doen en jezelf zowel lichamelijk als mentaal zoveel mogelijk rust geven. Maar ben je herstellende van een burn-out, dan kan het vervelend voelen dat je niet zo fit bent. Wij helpen je om weer fit te worden na een burn-out! 

Mentaal herstel

Bij Stokholm Gym begrijpen we als geen ander dat een burn-out uiteindelijk vooral gaat om mentaal herstel en dat je daar met behulp van een goede coach of psycholoog veel stappen in kunt zetten. Maar we weten ook in welke mate dat bewegen helpt bij het overwinnen van een burn-out. Door te bewegen komt je bloedsomloop namelijk op gang en komt er endorfine vrij, waar je een geluksgevoel van krijgt. Daarnaast kan sporten zorgen voor een begin in structuur: twee keer per week sporten, of iedere dag in de ochtend een rondje wandelen geeft ritme aan je dag en week. Maar een burn-out is niet niks, en je doet al snel te veel. Hoe kun je nou het beste fit worden na een burn-out

Fit worden na burn-out 

Het antwoord? Voldoende rust. Hoewel sporten soms verslavend kan werken, zeker als je het een tijd niet hebt gedaan en ontdekt hoe fijn je je erdoor voelt, is het na een burn-out erg belangrijk om dit rustig op te bouwen en in kleine stapjes weer aan de slag te gaan. Het moet vooral leuk blijven en je lichaam moet tijd en ruimte krijgen om weer te wennen aan het sporten. Wij kunnen je helpen om met korte sportsessies weer een gezond beweegritme op te bouwen en fit te worden na je burn-out, waarbij we goed luisteren naar jouw wensen en op een prettig tempo focussen op jouw doelen. Dat kan bijvoorbeeld met onze fijne lessen yoga in Dordrecht

Herstel-paradox

Door je burn-out heb je weinig energie en we kunnen ons voorstellen dat je nog helemaal geen puf voelt om te sporten. Toch zal sporten of bewegen je uiteindelijk verder helpen. Bij een burn-out is er een disbalans in je stressmechanisme. Wanneer je je inspant, zorgen de systemen in je lichaam niet meer zo makkelijk voor voldoende energie. Dit houdt zichzelf in stand tot je langzaamaan steeds meer gaat bewegen. Zo went je lichaam weer aan het doseren van energie. We kunnen je helpen om dit op een veilige en leuke manier weer op te bouwen.

Ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen op gebied van weer fit worden na een burn-out? Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van je fysieke activiteit. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!