Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

sup les in dordrecht

Buiten zijn is goed voor je gezondheid. Door buiten te sporten, kun je de voordelen van buiten zijn en beweging eenvoudig met elkaar combineren. Deze combinatie levert veel voordelen op voor je gezondheid. Twijfel je of buiten sporten ook wat voor jou is? Stokholm Gym zet de belangrijkste voordelen van buiten sporten voor je op een rijtje.

1. Geniet van de zon

Door buiten te gaan sporten, geniet je van de kracht van de zon. Dit zonlicht heeft je lichaam nodig voor de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine is belangrijk voor verschillende processen in je lijf. Zo heb je vitamine D nodig voor een sterk immuunsysteem. Door regelmatig buiten te sporten werk je dus niet alleen aan het versterken van je spieren en conditie, maar ook aan het versterken van je immuunsysteem.

2. Verbeter je slaapritme

Slapen is erg belangrijk voor ons lichaam. Toch lukt het veel mensen niet om een gezond slaapritme vast te houden. Buiten gaan sporten kan je hierbij helpen. Door de grote hoeveelheid daglicht die je tijdens het sporten krijgt, maakt je lichaam ‘s avonds meer van het slaaphormoon melatonine aan. Dit helpt je bij het inslapen en doorslapen. Zo verbeter je jouw slaapritme door overdag buiten te sporten.

3. Goed voor je mentale gezondheid

Natuur, natuurlijk licht en frisse lucht hebben allemaal een positief effect op je mentale gezondheid. Door regelmatig buiten te sporten werk je daarom niet alleen aan je lijf, maar ook aan je mentale toestand. Vooral als je in een groene omgeving sport, heeft het buiten sporten veel effect. Je wordt er rustiger en ontspannender van en vermindert sombere gedachten. 

suppen in de binnenstad van dordrecht

Welke buitensporten kun je doen?

Wil jij graag de voordelen van buiten sporten zelf ervaren? Dan kun je uit veel verschillende soorten buitensporten kiezen. We zetten een aantal bekende en minder bekende buitensporten voor je op een rijtje.

Ontdek jouw buitensport bij Stokholm Gym

Bovenstaande lijst met buiten sporten is slechts een greep uit de vele activiteiten die je buiten kunt doen. Er zijn enorm veel verschillende sporten voor buiten te verzinnen, waardoor er altijd wel een geschikte sport voor jou tussen zit. Heb je hulp nodig bij het vinden van een passende sport? Neem dan contact op met Stokholm Gym. Wij helpen je graag bij het ontdekken van de juiste sport, binnen of buiten. Wil je graag een keer komen proeftrainen? Vraag dan gemakkelijk een gratis proefles aan!

Close
About