Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

hormoonyoga

Hormoonyoga is een specifieke vorm van yoga die zich richt op het balanceren en optimaliseren van de hormoonhuishouding in het lichaam. Deze vorm van yoga kan nuttig zijn voor vrouwen die te maken hebben met diverse hormoongerelateerde klachten. In dit blogartikel bespreken we de voordelen, beperkingen en geschiktheid van hormoonyoga voor verschillende situaties en vraag jij gemakkelijk je gratis proefles aan.

Voor wie is hormoonyoga geschikt?

Hormoonyoga kan een uitkomst bieden voor vrouwen die kampen met de volgende hormonale klachten:

 • PMS (Premenstrueel Syndroom): Vrouwen die last hebben van PMS kunnen verlichting vinden door de regulering van hormonen via hormoonyoga.
 • PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom): Deze aandoening kan baat hebben bij de hormoonbalancerende effecten van deze yoga.
 • Overgangsklachten: Zowel voor vrouwen die in de beginfase van de overgang zijn als voor vrouwen die de overgang al hebben doorgemaakt, kan hormoonyoga helpen bij het stabiliseren van de hormoonhuishouding.
 • Menstruatiepijn: Regelmatige beoefening kan helpen bij het verminderen van menstruatiepijn.
 • Onvruchtbaarheid: Door de hormoonhuishouding te verbeteren, kan hormoonyoga een ondersteunende rol spelen bij vruchtbaarheidsproblemen.
 • Zwangerschapswens: Als voorbereiding op een zwangerschap kan deze vorm van yoga helpen bij het optimaliseren van de hormoonbalans.
 • Na de bevalling: Voor het herstellen en balanceren van de hormoonhuishouding na de bevalling kan hormoonyoga zeer effectief zijn.

hormoonyoga

Wanneer is hormoonyoga minder geschikt of af te raden?

Hoewel hormoonyoga voor velen voordelig kan zijn, zijn er situaties waarin het minder geschikt of zelfs af te raden is:

 • Tijdens de menstruatie: Het wordt niet aangeraden om hormoonyoga te doen tijdens de twee zwaarste dagen van de menstruatie omdat de intensieve oefeningen en de focus op de buikregio ongemak kunnen verergeren en de natuurlijke menstruatiecyclus kunnen verstoren.
 • Tijdens zwangerschap: Gedurende de zwangerschap is het beter om deze vorm van yoga te vermijden vanwege de krachtige buikbewegingen en de stimulatie van hormonen die mogelijk een risico kunnen vormen voor de ontwikkeling van de foetus.
 • Bij bepaalde lichamelijke aandoeningen: Als verhoging van de oestrogeenspiegel niet gewenst is, zoals bij borstkanker en endometriose, is het beter om hormoonyoga niet te beoefenen. De verhoogde oestrogeenproductie kan namelijk de symptomen van deze aandoeningen verergeren.
 • Bij andere gezondheidsproblemen: Als je kampt met gezondheidsproblemen zoals vleesbomen, hartproblemen of onder psychiatrische behandeling bent, is het raadzaam om eerst te overleggen met je arts. De stimulatie van de hormoonproductie en de fysieke inspanningen kunnen namelijk een negatief effect hebben op deze aandoeningen.

Hormoonyoga bij Stokholm Gym 

Hormoonyoga biedt een natuurlijke manier om de hormoonhuishouding te balanceren en kan verlichting bieden bij verschillende hormoongerelateerde klachten. Ontdek of hormoonyoga iets voor jou is en overleg met onze personal trainers in Dordrecht of deze nieuwe trainingsvorm de juiste is voor jouw situatie! Neem contact met ons op voor meer informatie of plan direct een gratis proefles!

Close
About