Eiwitrijke voeding: 7 producten op een rij

Na het trainen is het belangrijk om je spieren te goed laten herstellen. Voldoende eiwitten innemen helpt hierbij. Maar in welk voedsel zitten veel eiwitten? We got your back met onze lijst met 7 eiwitrijke producten. Voeg deze voeding toe aan je dieet en je spieren zullen je dankbaar zijn!

 

Waarvoor heb ik eiwitten nodig?

Tijdens het trainen bij de mooiste sportschool van Dordrecht maak je kleine scheurtjes in je spieren. Na het trainen is het belangrijk dat deze goed herstellen. Eiwitten zijn hiervoor de belangrijkste voedingsstoffen. Ze zorgen voor het spierherstel maar ook voor de spiergroei. Daarnaast heeft je immuunsysteem de eiwitten nodig om afweerstoffen aan te maken.

 

7 tips voor eiwitrijke voeding

Het is belangrijk om te weten in welke producten genoeg eiwitten zitten. Zo kan je ervoor zorgen dat je een optimaal spierherstel kan krijgen. Waar zitten nu precies veel eiwitten in? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

 

Eieren

Een van bekendste producten welke eiwitten bevat, zijn de eieren. Het is natuurlijk en vaak onbewerkt product. Naast eiwitten zitten ze ook vol met vitaminen, mineralen en gezonde vetten.

 

Kipfilet

Wie was er eerder, de kip of het ei? Niemand weet het, maar net als bij de eieren zit ook de kip vol met eiwitten. Met een stuk kipfilet kan je alle kanten op. Je kan plakjes op je broodje doen, in een salade verwerken of samen met wat aardappelen en groentes eten. Daarnaast zijn er nog tal van gevarieerde gerechten om met een stuk kipfilet aan de slag te gaan. Kipfilet is een perfect voorbeeld van eiwitrijke voeding voor spieropbouw.

 

Kaas

Als je niet de tijd hebt om een uitgebreide maaltijd te maken, dan kan je kiezen voor kaas. Er zijn verschillende soorten kaas waar je uit kan kiezen. De hoeveelheid eiwitten en vetten variëren hierin mee. Kijk dus altijd goed op de verpakking of er niet te veel vetten in de kaas zitten.

 

Kwark

Een ander eiwitrijk product welke je gemakkelijk kan meenemen is kwark. Naast de eiwitten zit het ook vol met calcium, vitamines en andere gezonde voedingsstoffen.

 

Yoghurt

Als je een goed eiwitrijk ontbijt wilt maken, is yoghurt een goede oplossing. Het bevat veel eiwitten is makkelijk te variëren. Zo kan je de yoghurt aanvullen met muesli en verschillende soorten fruit. Kies hierbij wel voor magere yoghurt om niet te veel vetten binnen te krijgen. Op die manier is yoghurt ook een goed voorbeeld van eiwitrijke voeding om mee af te vallen.

 

Vis

Net als kipfilet is vis een eiwitrijk product welke je gevarieerd kan eten. Er zijn ook veel verschillende soorten vis om uit te kiezen. Tonijn wordt gezien als een van de populaire eiwitrijke producten. In tegenstelling tot andere vissoorten bevat tonijn weinig vetten. Andere vissoorten kunnen meer vet bevatten. Het gaat hierbij dan voornamelijk om de gezonde omega-3 vetten, welke wel goed voor je zijn.

 

Amandelen

Noten zijn ook goedde voorbeelden van eiwitrijke voeding. Naast eiwitten bevatten amandelen ook vitamine E, magnesium en andere belangrijke voedingsstoffen. Je kan de amandelen bijvoorbeeld verwerken in een salade.

 

Kies verstandig voor eiwitrijke voeding voor spieropbouw en spierherstel

Met de hierboven beschreven eiwitrijke producten kun je verschillende gerechten maken. Het is zelfs mogelijk om ze te combineren. Zo kan je een salade met kipfilet of vis maken en deze aanvullen met eieren en amandelen. Bekijk altijd goed de verpakking van de producten die je koopt. Producten zoals kaas, kwark en vis hebben vele varianten. Sommige hiervan kunnen meer vetten hebben dan de ander.

 

Voor tips over voeding ben je bij Stokholm Gym aan het juiste adres. Wij hebben namelijk experts in huis op het gebied van diëtetiek. Heb je vragen over afvallen of sterker worden, en welke voeding of sport je daarbij kan helpen? Neem gerust contact met ons op, of kom langs!

Close
About