Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

Tips voor bewegen tijdens werk

De meeste mensen zitten wekelijks vele uren stil achter een laptop of bureau. Niet zo gek, als je bedenkt dat je het grootste deel van jouw week aan het werk bent. Als je een zittend beroep hebt, kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Dit terwijl bewegen op werk juist zorgt voor extra motivatie en creativiteit! Wil jij jouw eigen gezondheid én die van je collega’s verbeteren? Gebruik deze 3 tips en ga de challenge aan!

Tip 1: Bewegen op het werk kan gewoon tijdens de koffie!

Dat bewegen op het werk echt niet vervelend hoeft te zijn, bewijst tip 1. De meest eenvoudige beweging is namelijk die naar het koffiezetapparaat! Voor wat extra beweging gebruik je niet het apparaat op drie stappen afstand, maar die van één verdieping lager of hoger. Kun je direct even bijpraten met je collega’s van een andere afdeling! Drink je alleen ’s ochtends koffie, of slechts een paar koppen per dag? Zet dan geen bidon met water op je bureau, maar in de koelkast of op een tafel verderop (zorg er wel voor dat je voldoende blijft drinken!). Ook lekker: neem eens een kop thee.

Tip 2: Wandelen tijdens de lunch? Zorg voor een extra uitdaging!

We kennen hem inmiddels allemaal: de kleine wandeling tijdens de lunch. Zeg eens eerlijk: hoe ziet jullie wandeling eruit? Hoe snel lopen jullie en welke afstand leg je af? Zijn er rokers in de groep? Probeer jullie wandeling tijdens de lunch eens te analyseren. Waarschijnlijk kun je zelf al een aantal punten voor verbetering verzinnen? Een wandeling tijdens de lunch is een super manier om te bewegen op het werk, maar een extra uitdaging kan vaak geen kwaad. Daag jouw collega’s bijvoorbeeld eens uit om een langere route te lopen binnen dezelfde tijd of zoek een route met verhogingen, bijvoorbeeld een pad met een heuvel of trappen. Zo gebruiken jullie je lunchpauze optimaal!

Tip 3: Bewegen op het werk met een app; ga jij de challenge aan?

Een leuke manier om bewegen op het werk te stimuleren is door gebruik van een stappenteller of app. Op deze manier kun je monitoren hoeveel jij en je collega’s nu écht bewegen. Je kunt hier misschien zelfs een challenge van maken! Spreek een doel af dat jullie deze week willen behalen. Dit kan bijvoorbeeld een aantal stappen zijn, maar ook een aantal trappen of actieve minuten. Door een leuk kleinigheidje (of juist een tegenprestatie bij mislukking) te verzinnen, weet je zeker dat iedereen meedoet. Bewegen op het werk was nog nooit zo leuk!

Wil jij een betere gezondheid of afvallen door meer te bewegen? De personal trainers van Stokholm Gym Dordrecht, die je hierbij kunnen helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag bij het samenstellen van een persoonlijk plan.