Stokholmgym, trainen in de mooiste sportschool van Dordrecht!

sporten stokholm gym

Of je nu jong of oud bent, waar ter wereld je ook bent, sport wordt met veel plezier beleefd. Maar welke sporten zijn het populairst in Nederland en hoe staan ze in verhouding tot de wereldwijde favorieten? In deze blog verkennen we de lokale en wereldwijde populaire sporten. Welke sport is jouw favoriet?

Populairste sporten in Nederland

60% van de Nederlanders sport wekelijks. Dit komt neer op zo’n 9,6 miljoen mensen. Dat laat zien dat veel mensen in Nederland actief zijn en graag sporten. Wil jij er hier ook één van zijn maar weet je niet welke sport het beste bij je past? Hieronder hebben we de top 5 populairste sporten in Nederland voor je op een rijtje gezet. Misschien ook wel iets voor jou!

1. Fitness

Wat is de populairste sport in Nederland? Dat is fitness! Naar schatting zijn er nu zo’n 2,3 miljoen geregistreerde sporters. Bij fitness heb je de vrijheid om zelf te kiezen welke oefeningen je doet, zoals cardio of krachttraining, afhankelijk van jouw voorkeur. Het doel van fitness is om jouw gezondheid te verbeteren, het versterken van de spieren, het behouden van een gezond gewicht, het verminderen van stress, etc. Fitness is een toegankelijke sport waarbij je op je eigen tempo kunt beginnen en je eigen gewicht kunt gebruiken. Heb je behoefte aan begeleiding om jouw persoonlijke doel te behalen? Onze personal trainers in Dordrecht staan voor je klaar!

2. Voetbal

Voetbal staat ongetwijfeld op nummer 2 van populairste sporten in Nederland, deze sport wordt zowel door de jeugd als door de oudere beoefend en telt momenteel 1,2 miljoen geregistreerde voetballers in Nederland. Het is een sport die toegankelijk is voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Het kan zowel binnen als buiten gespeeld worden en je hebt er niet veel voor nodig. Daarnaast brengt voetbal mensen samen en geeft het een gevoel van trots. Zeker als je samen met je team die sterke tegenstander verslaat!

3. Tennis

Tennis heeft 630.000 geregistreerde leden en is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Deze sport kan solo, in duo’s of in teamverband gespeeld worden. Je traint hiermee niet alleen je snelheid, flexibiliteit en uithoudingsvermogen, maar je blijft ook topfit! Het is een sociale sport waarbij je gemakkelijk vrienden kunt maken op de tennisbaan. Ook kun je zowel binnen als buiten spelen, waardoor tennis het hele jaar door gespeeld kan worden.

Stokholm

4. Hockey

Hockey is een teamsport met meer dan 250.000 geregistreerde leden in Nederland. Behendigheid, snelheid en een goed uithoudingsvermogen zijn belangrijk bij deze sport. Het verbetert ook de hand-oogcoördinatie. Ook deze sport is voor alle leeftijden en niveaus. Doordat hockey zo snel gaat is een goede communicatie met je teamleden erg belangrijk!

5. Paardrijden

Paardrijden staat op de vijfde plaats van de top 5 populairste sporten in Nederland, met 140.000 geregistreerde ruiters. Paardrijden is geschikt voor alle leeftijden en niveaus en kan zowel solo als in teamverband worden beoefend. Ook deze sport kun je binnen en buiten doen en is dus het hele jaar door beschikbaar. Je leert een communicatieve band op te bouwen met het paard en moet goed nadenken over welke bewegingen je wilt dat het paard maakt. En extra leuk in het voorjaar als je met je paard door het bos en over het strand kan galopperen. 

personal training Dordrecht

Populairste sporten ter wereld

De populairste sporten ter wereld vertonen gelijkenissen met die van Nederland. Zo staat voetbal op de eerste plaats van de top 5, gevolgd door cricket, ijshockey, tennis en boksen.

2. Cricket

Cricket is een balsport die wordt gespeeld tussen twee elftallen. De bedoeling van het spel is zoveel mogelijk punten (runs) te scoren. De sport heeft tegenwoordig wereldwijd een enorm aantal fans, met meer dan 2,5 miljard mensen die zich ermee bezighouden. Ongeveer 460 miljoen mensen beoefenen de sport regelmatig en het is populair in 180 landen over de hele wereld.

3. IJshockey

Hockey wordt wereldwijd in verschillende vormen gespeeld. waaronder, bandy, veldhockey, ijshockey en op de ijsbaan. De sport valt onder “balsporten” maar de puck waarmee gespeeld wordt is geen ronde bal, maar een platte schijf van rubber. Velen weten het niet, maar ijshockey is de op twee na meest populaire sport ter wereld. Wereldwijd wordt het gespeeld door 2,2 miljard mensen, waarvan 1,64 miljoen actief deelnemen.

5. Boksen

Boksen brengt spanning, plezier en een beetje risico met zich mee. Dit maakt de sport spannend en onmisbaar in de sportwereld. De boksring trekt wereldwijd veel aandacht, met boxers en fans over de hele wereld die naar belangrijke wedstrijden reizen. Momenteel zijn er wereldwijd zo’n 900 miljoen boks fans te vinden. 

Cardioboxing

Fitness in Dordrecht met persoonlijke aandacht

Bij ons kun je diverse trainingen volgen die aansluiten bij de populairste sporten en waarbij je vergelijkbare inspanningen moet leveren. Zo kun je deelnemen aan cardioboxing, waarbij je verschillende elementen van boksen en andere vechtsporten combineert met fitnessoefeningen. Ook bieden we gigantisch leuke Zumba lessen aan, waarbij je veel calorieën kunt verbranden. Daarnaast kun je meedoen aan een High Intensity Interval training, waarbij je in een korte tijd een intensieve workout krijgt. Bij Stokholm Gym bieden wij de juiste trainingen om jouw persoonlijke doelen te behalen! 

Schrijf je in voor een gratis proefles of neem contact met ons op voor meer informatie.

Close
About